Δικαιώματα πολίτη-καταναλωτή

Συμβουλεύσου εξειδικευμένο δικηγόρο με μόλις €25

Τί μπορεί να σου προσφέρει ένας δικηγόρος με εξειδίκευση στα δικαιώματα του πολίτη-καταναλωτή;

Τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα του πολίτη, πέρα από τον ιδεολογικό τους χαρακτήρα, διέπονται από νομικούς κανόνες, οι οποίοι ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ πολιτείας και πολιτών και από τους οποίους προκύπτουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ένας εξειδικευμένος δικηγόρος μπορεί να σε εκπροσωπήσει ενώπιον των Αρχών σε περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας ή παραβίασης των δικαιωμάτων σου, όπως το δικαίωμα στην προσωπικότητα, το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, το δικαίωμα θρησκευτικής ελευθερίας ή το δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφα.

Πέρα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, έχεις δικαιώματα και ως καταναλωτής. Ένας δικηγόρος εξειδικευμένος στο δίκαιο προστασίας του καταναλωτή μπορεί να σε ενημερώσει για τα δικαιώματά σου κάθε φορά και να σε βοηθήσει να τα διεκδικήσεις. Μεταξύ άλλων, έχεις δικαίωμα στην ορθή ενημέρωση, το οποίο σημαίνει ότι, πριν δεσμευτείς, πρέπει να σου έχουν δώσει όλες τις πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος ή της υπηρεσίας, όπως η τιμή, οι όροι πληρωμής και οι οδηγίες για τη σωστή χρήση τους. Επίσης έχεις δικαίωμα και στην παροχή γραπτής εγγύησης, στην παροχή τεχνικής υποστήριξης ακόμα και εκτός εγγύησης, στην αντικατάσταση ή επιδιόρθωση ελαττωματικών προϊόντων και σε αποζημίωση για ζημίες που τυχόν προκλήθηκαν από την χρήση τους, όπως δηλητηριάσεις ή βλάβες υγείας από χρήση τροφίμων, καλλυντικών και άλλων προϊόντων, σε συμβάσεις χωρίς καταχρηστικούς όρους και σε διαφημίσεις που δεν είναι παραπλανητικές.

Αν είσαι επιχειρηματίας, η τήρηση των κανόνων του δικαίου προστασίας καταναλωτή είναι απαραίτητη και υποχρεωτική. Συνεπώς ένας δικηγόρος εξειδικευμένος στο δίκαιο προστασίας του καταναλωτή μπορεί να σε συμβουλεύσει ώστε να εξασφαλίσεις την απαραίτητη διαφάνεια και νομιμότητα στις συναλλαγές και στις συμβάσεις της επιχείρησής σου με τους καταναλωτές, καθώς και να σε εκπροσωπήσει δικαστικά ή εξωδικαστικά, και με διαμεσολάβηση, σε περίπτωση επίλυσης διαφορών.

Κλείσε τηλεφωνικό ραντεβού με δικηγόρο εξειδικευμένο στα δικαιώματα του πολίτη-καταναλωτή με €25. 

 

  • Μπορεί να σε ενημερώσει για τις επιλογές σου και τα βήματα κάθε διαδικασίας, να σε καθοδηγήσει και να σε συμβουλεύσει ώστε να προχωρήσεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
  • Μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις, να συμπληρώσεις ή να ελέγξεις κάποιο νομικό έγγραφο, το οποίο μπορείς να ανεβάσεις όταν κλείνεις το ραντεβού.
  • Η συζήτηση είναι απόρρητη και εμπιστευτική. Οποιοδήποτε αρχείο ανεβάσεις, θα το λάβει μόνο ο δικηγόρος ο οποίος θα σε καλέσει.
  • Καμία δέσμευση. Αν επιθυμείς, μπορείς να συζητήσεις με τον δικηγόρο το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπόθεσή σου, εκτός της πλατφόρμας μας.

Μη χανεις χρονο!
Μίλα με εξειδικευμένο δικηγόρο τώρα! Κλείσε ραντεβού
Back to Top