Οικογένεια-Διαζύγιο

Συμβουλεύσου εξειδικευμένο δικηγόρο με μόλις €25

Τί μπορεί να σου προσφέρει ένας δικηγόρος με εξειδίκευση στο οικογενειακό δίκαιο και στο διαζύγιο;

Το οικογενειακό δίκαιο είναι οι νόμοι και οι κανόνες που διέπουν τις οικογενειακές σχέσεις, δηλαδή τις σχέσεις μεταξύ συζύγων, μεταξύ γονέων και τέκνων, και αφορούν τη δημιουργία, λειτουργία και λύση του γάμου, αλλά και τις οικογενειακές σχέσεις γενικότερα. Συνεπώς, συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις διατάξεις για τον γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης, τη διάσταση και το διαζύγιο, την οικογενειακή διαμεσολάβηση, την κατανομή της περιουσίας μετά το διαζύγιο και τις αξιώσεις συμμετοχής στα αποκτήματα κατά την διάρκεια του γάμου, την επιμέλεια παιδιού, την διατροφή παιδιού και συζύγου, το δικαίωμα επικοινωνίας με το παιδί, την γονική μέριμνα, την αναγνώριση και προσβολή της πατρότητας, τη διαδικασία της υιοθεσίας και την επιτροπεία ανηλίκων. Από το 2006, συμπεριλαμβάνει επίσης ειδικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, και μάλιστα όχι μόνο της σωματικής βίας, αλλά και της απειλής και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας του θύματος.

Ένας έμπειρος και εξειδικευμένος δικηγόρος στον τομέα του οικογενειακού δικαίου είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση ενός διαζυγίου, είτε πρόκειται για συναινετικό διαζύγιο, είτε για διαζύγιο με αντιδικία, είτε για διαζύγιο λόγω υπερδιετούς διάστασης, αλλά και στα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτό. Μεταξύ άλλων, μπορεί να καταθέσει την αίτηση διαζυγίου (συναινετικού ή λόγω υπερδιετούς διάστασης ή κατ΄ αντιδικία), να διαπραγματευθεί ή και να διεκδικήσει, προσωρινά με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ή οριστικά με αγωγή, την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών σου και τη διατροφή που αναλογεί σε σένα και τα ανήλικα παιδιά σου και τους όρους επικοινωνίας, καθώς και να καταθέσει κάθε είδους ασφαλιστικά μέτρα, όπως π.χ. για τη μετοίκηση του συζύγου από την οικογενειακή στέγη και την παραχώρηση της χρήσης αυτής στον ένα σύζυγο σε περίπτωση διάστασης ή και αγωγής σε περίπτωση μη καταβολής της διατροφής ή με σκοπό την αφαίρεση της επιμέλειας. Επίσης, μπορεί να σε ενημερώσει για τις προϋποθέσεις και να σε συνδράμει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μιας υιοθεσίας, είτε πρόκειται για ιδιωτική, είτε για δημόσια υιοθεσία.

 

Κλείσε τηλεφωνικό ραντεβού με δικηγόρο εξειδικευμένο στο οικογενειακό δίκαιο με €25.

 

  • Μπορεί να σε ενημερώσει για τις επιλογές σου και τα βήματα κάθε διαδικασίας, να σε καθοδηγήσει και να σε συμβουλεύσει ώστε να προχωρήσεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
  • Μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις, να συμπληρώσεις ή να ελέγξεις κάποιο νομικό έγγραφο, το οποίο μπορείς να ανεβάσεις όταν κλείνεις το ραντεβού.
  • Η συζήτηση είναι απόρρητη και εμπιστευτική. Οποιοδήποτε αρχείο ανεβάσεις, θα το λάβει μόνο ο δικηγόρος ο οποίος θα σε καλέσει.
  • Καμία δέσμευση. Αν επιθυμείς, μπορείς να συζητήσεις με τον δικηγόρο το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπόθεσή σου, εκτός της πλατφόρμας μας.

Μη χανεις χρονο!
Μίλα με εξειδικευμένο δικηγόρο τώρα! Κλείσε ραντεβού
Back to Top